Advertorial Agriaffaires.ro: Noile prese de balotat John Deere, dotate cu camere variabile - REVISTA FERMIERULUI
Marți, 03 Octombrie 2017 16:33

Advertorial Agriaffaires.ro: Noile prese de balotat John Deere, dotate cu camere variabile

Scris de

Producătorul John Deere și-a lansat noua sa gamă de prese de baloți rotunzi, pentru a înlocui modelele 800 și 900.

Noile variante V451G, V451M/V461M și V451R/V461R/C451R/C461R sunt dotate cu camere variabile de formare a baloţilor și concepute pentru a putea fi utilizate în condiții climatice diferite, atât la recoltă în condiții uscate cât și umede. Noile balotiere oferă astfel polivalență, eficacitate și ușurință în folosire.

Primul utilaj al gamei este modelul V 451 G destinat culturilor uscate. Această presă produce baloți cu diametrii între 0,60 si 1,65 m și este dotat cu un pick-up de 2,2 m lățime cu bandă galvanizată și cu sistem de alimentare dotat cu rotor RotoFlow HC. Datorită pick-up-ului și strângătorului cu diametru mare, utilajul execută baloți de înaltă calitate.

Modele V451 M și V 461 M sunt considerate cele mai importante al gamei fiindcă pot fi folosite la toate culturile. Ele se remarcă prin ușurință la folosire și viteză de lucru mare. Noile V451 M și V 461 M formează baloți cu diametrii care ating 1,65 și respectiv 1,85 de metrii. În comparație cu versiunea G, modelele M sunt echipate cu sisteme de alimentare RotoFlow HC Premium și cu sistem de protecție împotriva supraîncărcării. Opțional, pot fi dotate cu cinci rânduri la pick-up. Pe parcursul recoltei, operatorul poate să elimine din cabină obstacolele care se află pe terenul de recoltat. Variantele «Multi-Crop» V451M/V461M sunt ideale pentru folosire zilnică în cazul unei activități foarte intense.

Modelele V451R/V461R au capacități înalte, au fost dezvoltate pentru a satisface cerințele fermierilor care au exploatații mari și nevoie de utilaje performante. Aceste prese sunt dotate cu sistem de ejectare rapidă FRS cu care sunt echipate și presele seriei 900 începând din 2012. Datorită acestui sistem revoluționar, asociat cu sistem de alimentare cu capacitate înaltă, balotiera este capabilă să producă 120 de baloți pe oră. În conformitate cu standardul Isobus, cele două variante R beneficiază de sistem Tractor Baler Automation care permite presei să preia controlul asupra tractorului, de exemplu pentru a frâna în momentul declanșării legării baloților. Ca opțiune, sunt propuse două dispozitive de tăiere, dotate între 13 și 25 de cuțite. Aceste două prese sunt fabricate și în versiunile combinate C451R/C461R care sunt echipate cu mașină de înfoliat baloți.

Lansarea noilor prese de balotat cu camere variabile este rezultatul unei perioade de doi ani consacrată reînnoirii întregii game de prese John Deere. Cu noua sa gamă de balotiere, producătorul american propune utilajele cele mai adaptate diferitelor culturi și tipuri de exploatații agricole. Astfel, pune accent pe inovație și în același timp rămâne fidel valorilor sale fundamentale de integritate, calitate și angajament pe care le reprezintă de 180 de ani. Producătorul are 60 de ani de prezență pe piața europeană, fiind extrem de apreciat și de către fermierii români.

Publicat de către www.agriaffaires.ro

Citit 935 ori

newsletter rf

Revista