Primele mașini cu transmisie variabilă continuă, tractoarele superlativelor! - REVISTA FERMIERULUI
Vineri, 25 August 2017 23:49

Primele mașini cu transmisie variabilă continuă, tractoarele superlativelor!

Scris de

Quadtrac CVX, un tractor al superlativelor! Maxxum, o alegere fericită pentru fermierii mici și mijlocii. „Ai un tractor universal!” (Luca, Case IH)

În viziunea lui Mihai Luca, trainer comercial Case IH, tot ceea ce înseamnă putere de tracțiune, flotație, economie de carburant reprezintă atuuri situate „într-o sferă extrem de rarefiată” (referindu-se la potențialii săi competitori, atunci când se vorbește de șenilatul Quadtrac 540 CVX, prezentat în premieră într-o fermă slovacă aparținând danezilor de la FirstFarms A/S în zilele de 26-27 iulie 2017).

În contrast, fermierii mici sau de nivel mediu se pot bucura de un alt produs prezentat în Slovacia, și anume Maxxum Multicontroller, „alegere foarte fericită, pentru că ai un tractor universal”, mărturisește același angajat al companiei.

„Și când spun tractor universal, vorbesc despre un tractor excelent pentru câmp, unul la fel de bun pentru aplicații de transport și care funcționează minunat când este vorba de aplicații cu încărcătorul frontal”, a afirmat Mihai Luca.

Brandul din spatele primului tractor tractat articulat din lume lansează primele mașini cu transmisie variabilă continuă (CVT), într-o mișcare concepută pentru a aduce avantajele unei eficiențe sporite a consumului de combustibil, ale ușurării funcționării și oboselii reduse a operatorului la cel mai înalt nivel de putere de pe piața tractoarelor.

Noutatea pentru 2017 este o gamă de trei modele Case IH Quadtrac CVX care vor completa linia existentă de cinci modele de mașini cu viteză standardizată. Noua transmisie CVX Drive oferă avantajele deplasării fără trepte de la staționare la viteze de până la 40 km/h și poate fi acționată pentru a funcționa la viteza dorită în avans sau la turația motorului cu ajutorul software-ului Automatic Productivity Management, care poate adapta în consecință managementul motorului și al transmisiei.

Despre CVX Drive a vorbit și Mihai Luca. Potrivit spuselor sale, atât Steiger, cât și Quadtrac primesc în prezent o transmisie variabilă continuă, avantajele în favoarea șenilatelor Quadtrac fiind suprafața imensă de contact și posibilitatea de a varia infinit viteza la sol, la orice turație a motorului.

IMG 20170727 104804„În primul rând, ca element de noutate, aducem în atenția publicului tractoarele cu transmisie variabilă continuă. Concret, Quadtrac și Steiger primesc o transmise de ultimă generație, cu toate beneficiile pe care predecesoarele lor le dețin deja, în speță Active Hold Control și transferul mecanic 100% al puterii în patru puncte de viteză ș.a.”, a afirmat Luca într-o serie de declarații date presei de specialitate din România. „Quadtrac CVX este un tractor al superlativelor. Tot ceea ce reprezintă putere de tracțiune, flotație, economie de carburant sunt atuuri situate într-o sferă extrem de rarefiată. În materie de rezistență și anduranță, Quadtrac-ul este un tractor care a fost rafinat mai bine de 20 de ani. Este un produs matur, chiar dacă are o cutie de viteze nouă. Caracteristicile lui în materie de putere, de forță de tracțiune și de eficiență se transpun în faptul că acesta este primul tractor cu șenile care are posibilitatea de a intra în câmp și de a lucra când alții trebuie să stea pe margine să se uite”.

Tractoarele Case IH Quadtrac CVX sunt alimentate de propulsoarele cu șase cilindri Cursor 13 cu 6 cilindri, controlate electronic, furnizate de compania-soră FPT Industrial, cu un turbocompresor cu două trepte pe cele două tractoare mai mici și un turbocompresor cu două trepte din modelul 540.

Pe acest tractor, turbocompresorul mai mic oferă o rată de răspuns scăzută, în timp ce a doua unitate mai mare asigură un impuls maxim la turații ridicate. Fiecare turbocompresor are propriul sistem de răcire pentru a oferi un răspuns mai rapid de 30% sub sarcină.

Motoarele respectă legislația privind emisiile TIER IV, prin utilizarea sistemului Case IH Hi-eSCR, care asigură, de asemenea, optimizarea eficienței consumului de combustibil. Pe modelul Quadtrac CVX, modelul Quadtrac 540 CVX, puterea nominală (conform ECE R120 2) este de 543 CP, în timp ce managementul puterii motorului, introdus sub sarcină, duce la 598 CP, ambele măsurate la turația nominală a motorului de 2.100 de rotații pe minut (rpm). Puterea maximă de 613 CP este atinsă la 1.900 rpm, iar cuplul maxim este de 2.607 Nm la 1.400 rpm. Tractorul are o capacitate diesel de 1.230 litri și un rezervor DEF (AdBlue) care deține 322 litri.

Primul CVT din industria de profil într-un tractor articulat pe șenile

Transmisiile cu transmisie variabilă nu au fost disponibile până acum niciodată într-un tractor articulat pe șenile. Transmisia CVXDrive în modelele Quadtrac 470, 500 și 540 CVX aduce cu ea o serie de beneficii, inclusiv ușurința utilizării, în special pentru operatorii neexperimentați, accelerarea mai rapidă la viteza pe teren sau pe șosea, oboseala redusă a operatorului, disponibilitatea completă a puterii la viteze reduse la sol pentru aplicații speciale/echipamente și disponibilitate completă a debitului hidraulic la viteze reduse la sol, precum și pentru aplicații precum găurirea/plantarea. Rezultatul este creșterea productivității, cu o durată de ciclu mai mare și o eficiență maximă a consumului de combustibil.

Oferind o deplasare fără trepte în intervalul 0-40 km/h și 0-18 km/h în sens invers, CVX permite stocarea a trei viteze reglabile de la 0 km/h la 40 km/h, ajustabile prin intermediul roților și al butoanelor de pe multicontroller. Transmisia încorporează o caracteristică de lansare care asigură o accelerație maximă, iar viteza de 40 km/h este atinsă la doar 1.640 rpm. Transmisia are patru intervale mecanice, pentru o eficiență maximă și un confort al operatorului, cu o schimbare automată a domeniului, iar pentru prima dată când are loc transferul de putere mecanică de 100%, este sub 10 km/h. Patru ambreiaje cu ambreiaj umed, montate pe cele patru seturi de angrenaje planetare, schimba intervalele fără întreruperi de tensiune, cu viteze egale ale ambreiajului, garantând o schimbare bună fără uzura ambreiajului.

Pompa hidrostatică și motorul hidrostatic sunt o singură unitate, fără țevi de înaltă presiune între pompă și motor. O placă variabilă pe pompă creează viteze diferite și permite motorului hidrostatic fixat să funcționeze în ambele direcții. Un exemplu în acest sens este funcția Active Hold Control, în care motorul hidrostatic elimină viteza de intrare de la motor.

„Active Hold Control înseamnă că tractorul, când este oprit pe un deal, poate rămâne static fără ca operatorul să aplice pedala sau frâna de mână. Frâna de parcare se aplică automat dacă rămâne în această stare mai mult de 45 de secunde”, se precizează în documentația de specialitate a Case IH.

În loc de accelerația piciorului găsită pe tractoarele Quadtrac cu transmisie de putere, modelele Quadtrac CVX sunt echipate cu o pedală de acționare. În modul automat, pedala de picior acționează ca o adevărată pedală de acționare, controlând viteza tractorului. Viteza maximă la sol poate fi reglată cu ajutorul butoanelor butonului de reglaj și al butonului de viteză de pe multicontrollerul montat pe cotieră. În modul manual, pedala de picior acționează ca o clapetă convențională pentru picior. Multicontroller-ul încorporează, de asemenea, un comutator de transfer de putere, care funcționează în paralel cu pârghia de transfer din stânga coloanei de direcție, pentru modificarea convenabilă a direcției, indiferent de modul în care operatorul dorește, fără a elibera volanul.

Sistemul de accelerație duală EcoDrive permite setarea turațiilor minime și maxime ale motorului pentru a maximiza eficiența și pentru a minimiza utilizarea combustibilului și pentru funcția de reducere a motorului, care determină turația motorului până la care rpm poate cădea sub sarcină.

Tractorul poate fi oprit temporar - cum ar fi la joncțiunile de drum - folosind doar pedala de frână, înainte de a reveni la viteza anterioară odată ce pedala este eliberată. Reducerea rapidă a vitezei înainte este posibilă prin retragerea pe multicontroller. Trei niveluri diferite de răspuns, pentru accelerație, decelerare și modulație de transfer de putere, pot fi setate cu ajutorul cotierei multicontroller.

Nu în ultimul rând, pompa de deplasare variabilă care furnizează cerințele hidraulice-cheie este, în fapt, un tip de compensare a presiunii și a debitului, care asigură un debit maxim de 216 litri/minut de ulei (opțiune de 428 litri/min), pentru a face față celor mai înalte cerințe. Sistemul funcționează la o presiune de 210 bari, alimentând până la opt supape de la distanță. Acestea și legătura spate de 8,949 kg sunt controlate electronic prin intermediul cotierei multicontroller.

La puterea maximă de 613 CP, modelul 540 CVX, care este modelul-pilot în gama Quadtrac CVX, oferă cea mai mare putere disponibilă a oricărui tractor CVT. Celelalte modele din gamă sunt Quadtrac 500 CVX si Quadtrac 470 CVX, care au puteri maxime de 558 cai-putere și 525 CP.

Maxxum 04Maxxum, un tractor universal

Deși există în România multe ferme mici care își încetează activitatea, se întâmplă ceva cu suprafețele lor, a răspuns specialistul Case IH la întrebarea care ar fi cel mai indicat tractor pentru producătorii agricol de nivel mic și mediu. În opinia sa, o parte a acestor suprafețe deținute de fermierii încadrați în aceste niveluri merge către exploatațiile mari, în mod natural. Însă aici vorbim doar de o parte din suprafețele disponibile. Mihai Luca este de părere că inclusiv fermele mijlocii și mici tind să se consolideze și să crească în dimensiuni și activitate.

„Pentru aceste ferme, bineînțeles un tractor din clasa Maxxum este o alegere foarte fericită, pentru că au un tractor universal. Și când spun tractor universal, vorbesc despre un tractor excelent pentru câmp, unul la fel de bun pentru aplicații de transport și care funcționează minunat când este vorba de aplicații cu încărcătorul frontal. Maxxum este, astăzi, tractorul universal complet pe care îl produce Case IH, disponibil în varianta de bază Maxxum, cu puterea, cu siguranța în funcționare și cu boost-ul tipic pentru Case IH. Apoi, avem Maxxum Multicontroller, care vine cu noua transmisie, una care va funcționa perfect nu doar pentru încărcător frontal și transport, ci și pentru aplicații mai grele, mai solicitante. Și, bineînțeles, primul pe listă, Maxxum CVX, care este mașina ce promite nu doar eficiență, ci și un confort găsit în puține tractoare de dimensiunile acestea”, a precizat trainerul comercial Case IH, care a adăugat că rezervorul mai mare de carburant montat pe acest tip de utilaj garantează o foarte bună autonomie în câmp.

Tractorul Maxxum Multicontroller este utilat cu o transmisie 100% nouă, care se numește ActiveDrive 8. Aceasta este o transmisie cu opt trepte sub sarcină, trei game de viteze și superreductor opțional. Pe lângă ele, transmisia cea nouă este disponibilă cu o mulțime de funcții care vor face „deliciul fermierilor”, adaugă Luca. Și asta, deoarece tractorul poate fi oprit doar prin apăsarea pedalei de frână (n.r. - brake-to-clutch sau brake-to-inch). Totodată, este disponibilă și o schimbare de rapoarte la care viteza motorului variază automat, în vederea evitării șocurilor pe linia cinematică. Mai mult, vorbim de o transmisie care acoperă cu o singură gamă de viteze, cu opt rapoarte sub sarcină, toată gama de viteze între 4 și 18 km/h. Practic, la o viteză care variază între 4 și 18 km/h, tractorul nu are niciun fel de întrerupere a cuplului motor, între motor și roți, ceea ce reprezintă o caracteristică ce nu poate fi găsită astăzi pe piață, în această gamă de putere.

Pe lângă aceasta, Maxxum Multicontroller și Maxxum CVX devin disponibile cu ghidaj reactiv în serie și cu Adaptive Steering Control, ceea ce înseamnă că întoarcem volanul o singură dată pentru a braca roțile complet către stânga și către dreapta.

„Această caracteristică va fi excelentă pentru toți cei care lucrează sau cu un încărcător frontal, sau în colțuri de câmp, unde manevrele sunt delicate și înseamnă să întoarcem, de obicei, de foarte multe ori din volan”, a conchis pe acest subiect Mihai Luca.

Conform constructorului, în cadrul vitezelor de acoperire de până la 10,2 km/h, intervalul 1 este special conceput pentru lucrări mai grele. Pentru aplicații speciale care necesită viteze foarte scăzute, cum ar fi lucrările pentru culturile de legume, ActiveDrive 8 este de asemenea disponibil cu viteze suplimentare de fluaj. Intervalul 2 - principala gamă de lucru - acoperă aproape 90% din toate cerințele aplicării câmpurilor, pajiștilor și încărcătoarelor, permițând tractorului să funcționeze sub sarcină maximă, fără întreruperi ale cuplului, de la 1,6 la 18,1 km/h.

Pentru călătoriile pe șosea, transmisia este proiectată să pornească în intervalul 3, iar funcția de schimbare a sarcinii permite progresul rapid prin viteze de acționare. O funcție de schimbare automată înseamnă că tractorul poate fi setat să progreseze automat prin orice set de opt viteze pe teren și prin toate cele 16 trepte de viteză din primele două trepte de pe șosea. De asemenea, pedala de lansare poate fi utilizată pentru a depăși automatizarea transmisiei și pentru a face o trecere în jos.

În ceea ce privește funcționarea transmisiei, pedala de ambreiaj nu este întotdeauna necesară pentru a frâna. Maxxum Multicontroller dispune de funcția „brake-to-clutch” care îi permite să dozeze viteza la sol și să oprească doar folosind pedala de frână, fără ambreiaj. În plus, inversorul de dublu ambreiaj dedicat permite o adevărată „navetă de putere” în timpul schimbărilor de direcție pe pante, în timp ce caracteristica de frânare fără acționarea pedalei de ambreiaj îmbunătățește ușurința de oprire și siguranță la joncțiunile rutiere sau atunci când stivuiește baloturile cu un încărcător.

Modelele Maxxum Multicontroller fac mai productiv atât tractorul, cât și operatorul, datorită cotierei unice Case IH Multicontroller și joystick-ului său, care oferă conducătorului multiple funcții de operare la „un deget distanță”. De la operarea completă a transmisiei, prin intermediul comenzii de acționare cu comandă a vitezei și controlului puterii, la controlul turației motorului și la funcționarea distribuitoarelor hidraulice, totul este la îndemână. Aceste tractoare pot fi dotate acum cu supape mecanice sau electronice.

În paralel cu lansarea ActiveDrive 8, semifabricatul dovedit cu patru viteze, montat pe modelele standard Maxxum, a fost redenumit ActiveDrive 4. Cu 16 viteze înainte și 16 viteze înapoi, transmisia oferă o viteză maximă de deplasare de 40 km/h.

Transmisia Case IH CVXDrive este cea de-a treia opțiune disponibilă pe gama Maxxum și poate fi montată pe modele de la 116 la 145 CP, care oferă o deplasare fără trepte de până la 50 km/h.

Revizuirea gamei Maxxum prevede, de asemenea, un nou 150 Maxxum 150 CVX cu șase cilindri, lansat în partea de sus a liniei. Ambii cilindri Maxxum 150 Multicontroller și Maxxum 150 CVX vor fi disponibili pe deplin din al treilea trimestru al anului 2018.

„Cu acest tractor, Case IH oferă acum cel mai ușor și cel mai mic tractor din industrie cu un motor cu șase cilindri de această putere. Tractoarele Maxxum sunt alimentate de motoarele turbo și intercooled, cu patru cilindri, de 4,5 litri, cu patru cilindri și de 6,7 cilindri, de la FPT Industrial, care respectă reglementările privind emisiile de la stadiul IV, utilizând sistemul de reducere catalitică selectivă Hi-eSCR”, mai precizează constructorul.

Mai mulți jurnaliști de specialitate din Europa au participat la evenimentul anual mediatic Case IH, care a avut loc în acest an în Slovacia, pe o proprietate administrată de FirstFarms A/S.

FirstFarms operează în prezent în Slovacia, România și Ungaria, unde costurile favorabile, condițiile de producție și de vânzări oferă baza pentru câștigurile operaționale continuu ridicate. În plus față de rentabilitatea capitalului investit, FirstFarms se așteaptă ca, în timp, să realizeze câștiguri semnificative pentru acționarii săi, sub forma creșterilor valorii terenurilor și ale imobilizărilor corporale.

Case IH contribuie la schimbarea aspectului agriculturii din Europa de Est, care, în ultimii ani, a înregistrat o creștere masivă a eficienței și a productivității în fermele cel mai bine gestionate. O mare parte din aceste îmbunătățiri s-a datorat avansurilor în ceea ce privește calitatea, puterea și eficiența mașinilor utilizate, care au contribuit la transformarea oportunității operațiunilor pe teren, la asigurarea unor condiții optime de creștere pentru culturi și la reducerea costurilor de producție.

Citit 702 ori

newsletter rf

Revista