La Demoshow-ul IPSO din Săbăoani, „atletul” John Deere 6215R a jucat rolul antemergătorului noului tractor 8400R - REVISTA FERMIERULUI
Marți, 18 Octombrie 2016 23:21

La Demoshow-ul IPSO din Săbăoani, „atletul” John Deere 6215R a jucat rolul antemergătorului noului tractor 8400R

Scris de

Unul dintre cei 45.000 de „atleți” John Deere 6215R produși până în prezent la fabrica din Germania a fost deschizător de drum pentru noul utilaj de mare putere, cu roți inegale - 8400R care va intra pe piața din România în 2017.

Într-un cadru festiv, rece din punct de vedere climatologic, dar fierbinte dacă este să ținem cont de prezența numeroasă a inimoșilor fermieri moldoveni, specialiştii de produs IPSO Agricultură au expus caracteristicile tehnice şi punctele forte ale celor 30 de utilaje care au defilat la Demoshow-ul de vineri, 14 octombrie 2014, din localitatea Traian (Săbăoani), Neamț, în ferma Tondra Agro deținută de Anton Varga.

Utilajelor prezentate li s-a alaturat şi pachetul FarmSight, soluţia găsită de John Deere în 2012 pentru a asigura comunicarea permanentă între utilaj, datele din teren, operator şi fermier şi a creşte productivitatea.

Cu această ocazie au fost lansate noile combine John Deere W650 în România şi tractorul John Deere 8400R, care va fi disponibil începând cu 2017. Evenimentul a făcut parte din seria acţiunilor organizate de IPSO Agricultură în 2016 pentru a marca 20 de ani de activitate pe piaţa utilajelor agricole din România.

45.000 de „atleți”... pe podium?

Schimbul savuros de replici al celor doi angajați IPSO – Radu Meșină și Paul Popescu din cadrul evenimentului a atras atenția când a venit vorba de două tractoare de mare putere: antemergătorul „atlet” John Deere 6215R și noutatea – modelul 8400 R. Ce a ieșit însă în evidență din discursul celor doi a fost descrierea plastică a modelului 6215R: un adevărat spotiv de mare anvergură prezent la o întrecere olimpică!

„Îi spunem «Atletul» pentru că John Deere 6215R are toate calitățile unui adevărat atlet: densitate de putere de remarcabilă 35kg/CP, comparabilă cu cea a tractoarelor din seria 8R (...) Aproape 45.000 de astfel de atleți au fost produși până acum de John Deere la fabrica din Germania. Ce olimpiadă ar ieși cu 45.000 de astfel de atleți aliniați start, însă problema este că toți ar trebui să fie pe podium!”, a precizat Paul Popescu, specialist produs IPSO într-un schimb de replici cu Radu Meșină.

John Deere 6215R a fost supranumit așa și datorită calităţilor care îl ajută să facă faţă celor mai dificile condiţii din teren, a faptului că tractorul 6215R este construit pe un saşiu integral, că are un ampatament 2.800 mp, o suspensie punte faţă TLS Plus, ceea ce conduce la economie de combustibil şi confort pentru operator, precum şi un motor de 6,8 L şi transmisie John Deere.

Noutatea acestei game va fi prezentată de John Deere însă în 2017. Modelul 8400R va fi lansat ca urmare a faptului că suprafaţa de lucru a fermelor din România devine din ce în ce mai mare, generând necesitatea de a avea la dispoziţie un tractor cu putere mai mare. Astfel, tractorul 8400R este în momentul de faţă unul dintre cele mai puternice tractoare cu roţi inegale din piaţă.

Pe de altă parte, seria 6M, prezentată și ea la Săbăoani, include opt modele de tractoare cu puteri cuprinse între 110 CP şi 195 CP şi trei dimensiuni de saşie, cel mai mare având un ampatament de 2800 mm. Modelul 6130M este simplu de operat şi foarte versatil, perfect pentru o fermă de dimensiuni medii, întrucât poate realiza toate lucrările: prelucrat solul, semănat, erbicidat etc. Tractoarele din gama 6M sunt echipate cu motoare John Deere de 4.5L şi 6.8L, care îndeplinesc  cele mai recente norme de poluare în vigoare Stage IV cu cele trei tehnologii: Filtru de Particule, Catalizator  şi Reducere Selectiv Catalitică.

„Tractoarele din seria 6MC sunt perfecte pentru fermele de dimensiuni mici şi medii care concentrează calitatea şi capabilitatea tractoarelor mari într-un format mai compact şi mai versatil. Seria include trei modele, cu puteri cuprinse între 95 şi 115 CP, echipate cu motoare de 4,5 L PWX cu transmisie PowerQuad Plus 16/16 (40km/h), în standard cu PowerQuad Plus 24/24 (40km/h) optional, pentru a oferi un cuplu lin, rapid şi confortabil. Printre caracteristicile modelelor din seria 6MC se numără: saşiu complet, platformă compactă versatilă şi soluţii inteligente GreenStar/ISOBUS Ready”, se precizează într-un comunicat de presă al IPSO.

Seria 7R cuprinde 6 modele de tractoare cu puteri cuprinse între 210CP şi 310CP, cu motoare de 6,8 L şi 9,0 L. Pentru tractoarele din această serie John Deere propune 3 transmisii: e23, IVT şi CommandQuad. DLG- cel mai cunoscut organism european independent de testare a utilajelor agricole a realizat un studiu în urma căruia a desemnat modelul 7310R ca fiind modelul cu cel mai mic consum de combustibil din clasa sa de tractoare, pentru aplicaţii de transport.

Seria 8R include modele cu puteri cuprinse între 245-400 CP, putere nominală, puterea maximă ajungând până la 450 CP. În urma testelor realizate în Nebraska de către un organism independent, tractorul 8370R echipat cu transmisie e23 a fost desemnat cel mai eficient tractor.

Noua combină W650 lansată de curând în România

Specialiştii IPSO Agricultură au prezentat și trei modele de combine John Deere în cadrul show-ului: W330, W650 şi S680i, toate echipate cu headere Geringhoff.

Elementul de noutate a fost reprezentat de lansarea în Romania a noului model W650 FT4.

„Combina are un motor de 349 CP, șase căişori şi un buncăr de 9.000 litri. Tehnologia sofisticată și dovedită a Seriei W garantează un flux lin al materialului recoltat în orice condiții de recoltare, precum și o performanță uimitoare și o calitate excelentă a boabelor și paielor. Materialul recoltat pătrunde în toba mare de 660 mm cu 10 bare de batere, ceea ce permite utilizarea tobei la o viteză cu până la 25% mai mică, obținând boabe și paie de o calitate excepțională şi un consum redus de combustibil. Lungimea mai mare a căișorilor, unghiurile optimizate ale treptelor individuale și fluxul îmbunătățit al materialului recoltat asigură o mai bună performanță de separare. Rezultatul: performanță, stabilitate și durabilitate crescută”, se mai precizează în comunicatul IPSO.

La rândul său, combina W330 are un motor de 216CP, cinci căişori şi un buncăr de 5.200 litri. În conditii dure, atunci când treieratul este dificil, pentru un randament crescut fermierii beneficiază de cilindrul suplimentar PTC la W330. Unghiul redus dintre transportor şi grătar accelerează, pre-treieră și asigură un flux lin de boabe pentru a îmbunătăți separarea. Calitatea boabelor este asigurată de designul neted al organelor PTC. Încărcătura grătarului principal este redusă datorită unei mai bune separări a boabelor în PTC, sub pre-treierător, ceea ce duce la o performață îmbunătățită cu 20%.

Combina S680i are motorul de 13,5 L, care produce 547 CP, putere maximă. Agregatul dispune de transmisia de tip ProDrive comandată electronic, care asigură viteză maximă de deplasare: 30 km/h. Noul rotor cu flux variabil şi carcasa acestuia au fost special concepute pentru culturile şi condiţiile din Europa. Masivul buncăr de cererale de 14.100 de litri este unul din cele mai mari buncare din industrie, crescând astfel autonomia în recoltare. Poate cel mai interesat sistem disponibil, în standard pentru modelul S680i este cel de inteligenţă. Astfel, combina este dotată cu sistem de ghidare automată prin satelit (GPS, GLONASS) Autotrac cu activare SF1, antena Star Fire 3000 sistem de monitorizare a umidităţii şi cantităţii recoltate (cântar).

Vehiculele utilitare și implementele, vedetele Demoshow-ului din Săbăoani

Gama John Deere pentru gazon, care include maşini si echipamente pentru grădina şi pentru gazon şi maşini speciale pentru terenurile de golf, a fost reprezentată la eveniment prin tractorul 3036E, vehiculul utilitar Gator HPX şi maşinuţa de tuns iarba RUN 51. Tractorul 3036E este foarte uşor de manevrat. Raza de întoarcere redusă facilitează accesul la parcelele mici, locuri înguste sau acoperite. Transmisia hidrostatică are 2 game de viteză, iar tracţiunea este integrală.

IPSO Agricultură a prezentat totodată și patru implemente Kuhn la evenimentul organizat la ferma Tondra Agro din Traian (jud. Neamţ): Striger, Maxima 2TS, Performer 4000 şi GMD 24.

Striger este un nou concept de cultivare, un utilaj de pregătire a solului care încălzeşte linia de semănat pentru o emergenţă rapidă, reţine umiditatea şi canalele de infiltrare a ploii între rânduri, decompactează solul, reţine materia organică la suprafaţă, reduce creşterea buruienilor între rânduri şi economiseşte timp şi combustibil.

Semănatoarea Maxima 2TS are un cadru telescopic ce o face extrem de uşor de folosit. Pe lângă reglajele uşoare şi precise ale unităţii de semănat, cadrul telescopic permite deplasarea facilă intre parcele datorită lăţimii de transport de numai 3.30 m. Cele două discuri în „V” cu efect de autocurăţare permit semănătorii să lucreze în condiţii diverse. Semănătoarea oferă control uniform al adâncimii şi este adaptată tuturor tehnicilor de cultivare.

Cultivatorul versatil Perfomer 4000 permite realizarea unei dezmiriştiri de calitate într-o singură trecere. Modulele sale independente , reglabile hidraulic din cabină, permit adaptarea imediată la condiţiile din câmp.

Cultivatorul Row-master RN 6000, combinatorul Swifter SO 7000 şi tocătoarea Mulcher MZ 6000 sunt implementele Bednar FMT prezentate la eveniment.

Sistemul de ghidare automat CuliCam conduce cultivatorul Row-master RN 6000 printre rânduri. Cultivatorul prezintă presiune pe sol marită datorită montării elementelor de prăşit pe silent blocks, garda la sol de 80 cm, roţi stabilizatoare din oţel pentru ghidarea cultivatorului printre rânduri şi o gamă largă de reglaje ale distanţei dintre rânduri la 45, 50, 60, 70, 75 şi 80 cm.

Combinatorul Swifter SO 7000 realizează șapte operaţii într-o singură trecere şi asigură o germinaţie uniformă a culturilor prin accesul aerului şi al căldurii în sol şi consolidarea umidităţii la baza solului. Printre caracteristicile tehnice se numără: secţii de lucru suspendate, tăvălug dublu crosskill 350 mm, tăvălug anterior de mărunţire, două rânduri de organe active tip săgeată cu suport flexibil şi crushbar - bară de nivelare cu padele reglabile hidraulic.

Încărcătorul telescopic Manitou MLT 732 ales de IPSO Agricultură pentru a defila este cel mai vândut model din gama sa. Utilajul este echipat cu un motor cu patru cilindri care dezvoltă 101 CP, are o capacitate maximă de ridicare de 3.200 Kg şi înălţime maximă de ridicare de 7m.  Sistemul hidraulic în combinaţie cu JSM, permite realizarea unor cicluri de lucru rapide şi efectuarea succesivă a mai multor mişcări.

Remorca Fliegl ULW 30 are o capacitate totală de 30m3 şi o capacitate de transfer mare, de 7,5 tone/min. Este o remorcă multifuncţională care permite atât transportul cerealelor, cât şi al îngrăşămintelor chimice.

FarmSight- singurul pachet de conectivitate dedicat fermierilor

FarmSight este un pachet de servicii de monitorizare şi suport a activităţilor realizate în camp de utilajele John Deere. Aceste servicii pot fi integrate pe combine, tractoare şi utilaje de erbicidat.  Accesând centrul de operaţiuni – MyJohnDeere.com  fermierii se pot conecta la utilajele lor aflate în câmp, pot vizualiza toate operaţiunile realizate de operatori şi pot vedea în timp real exploataţia într-un mod integrator şi inovator. Accesul la aceste informaţii le permite, astfel fermierilor să lucreze într-un mod mai eficient şi să obţină performanţe agricole mai mari. Mai mult decât atât, FarmSight este singurul pachet de servicii de acest gen dedicat fermierilor şi a fost medaliat cu aur şi cu argint pentru inovaţie la târgurile internaţionale de agricultură SIMA şi Agritechnica.

„Pentru noi, anul 2016 este un an special, un an aniversar, un an de bilanț și de stabilire a noi ținte. Este anul în care împlinim 20 de ani de activitate, iar evenimentul de astăzi este strâns legat de această aniversare, pentru că a reflectat activitatea noastră din 1996 și până astăzi. În cei 20 de ani de activitate IPSO a crescut și a devenit un lider pe piața de mașini agricole și utilaje din România. Dacă în urmă cu 12 ani, în 1994, IPSO Agricultură avea 24 de angajați, astăzi am trecut de 380 de persoane care lucrează în folosul fermierilor”, a spus Radu Meșină, specialist produs, în încheiere. „Am încercat să vă prezentăm astăzi o gamă de utilaje care pot realiza întreaga tehnologie de cultivare a porumbului, începând cu pregătirea patului germinativ și până la recoltare, într-un grupaj de opt tractoare, trei combine. Tractoarele au fost prezentate în agregat cu o serie de utilaje de la firmele Bernard și Kuhn, partenerii noștri. De asemenea, am avut un încărcător de la Manitou. Noi nu am încercat niciodată să vindem doar un utilaj, ci să oferim soluția adecvată fermei dumneavoastră. Nu încercăm să dăm doar un utilaj, nu ne mulțumește acest lucru, ci dorim să avem o soluție, ceea ce fermierii au nevoie, nu ceea ce ar vrea altcineva să ofere”.

Pe 14 octombrie 2016, la Săbăoani, IPSO Agricultură a adus în camp 10 modele de tractoare: 5065E, 6115M, 6130M, 6150M, 6170M, 6100MC, 6215R, 7230R, 7250R si 8370R, cu puteri cuprinse între 65 – 370CP.

IPSO Agricultură, parte a grupului francez Monnoyeur, unul dintre cei mai mari distribuitori de utilaje agricole la nivel internaţional, cu o reţea de birouri extinsă în 9 ţări, cele mai multe din Europa este lider pe piaţa de utilaje agricole din România. Compania oferă soluţii integrate producătorilor agricoli din România, piese de schimb, service în câmp şi pregătirea operatorilor.
IPSO Agricultură este importator unic autorizat al maşinilor şi utilajelor John Deere, cel mai mare producător de utilaje agricole la nivel mondial, iar paleta de furnizori include şi alte marci de renume pe piaţa utilajelor agricole, precum Manitou, Kuhn, Bednar FMT, Fliegl, Pichon, Perard, Kemper, Zurn, Geringhoff, Grasdorf, Laforge etc.

Citit 2449 ori

newsletter rf

Revista