Syngenta anunță că unul dintre produsele sale – BRASAN – a fost reomologat. Fermierii au voie să aplice doar doi litri de produs la hectar, o dată la trei ani - REVISTA FERMIERULUI
Luni, 01 August 2016 16:44

Syngenta anunță că unul dintre produsele sale – BRASAN – a fost reomologat. Fermierii au voie să aplice doar doi litri de produs la hectar, o dată la trei ani

Scris de

Compania Syngenta informează toti utilizatorii și fermierii asupra faptului că produsul BRASAN a fost reomologat la sedința Comisiei Naționale de Omologare a Produselor de Protecția Plantelor din 3 iunie 2016. 

La reomologarea produsului au fost aplicate cerințele Regulamentului 540/2011, astfel că utilizarea produsului este permisă doar la doza de 2 L/ha și produsul se va aplica numai o dată la 3 ani pe acelasi teren/solă.

„Menţionăm că acest anunț nu este un act de informare legislativă și nici o opinie legală cu privire la informațiile pe care le conține. Acest anunț nu inlocuiește și nici nu suplinește obligația terților de a se informa și de a se conforma cu dispozițiile legale aplicabile activitățillor pe care le desfășoară. Pentru informații suplimentare privind conformarea cu prevederile acestor Regulamente, vă rugăm să vă adresați autorităților fitosanitare”, precizează oficialitățile Syngenta printr-un comunicat de presă.

Potrivit site-ului Syngenta, BRASAN este soluția pentru protecția culturii de rapiță împotriva concurenței buruienilor în perioada de instalare a culturii. Cele două componente (dimetaclor 500 g/l + clomazone 40 g/l) oferă combaterea unui spectru larg de buruieni anuale, inclusiv buruieni dificil de combătut cu soluțiile existente până acum, cum ar fi turița. BRASAN permite dezvoltarea culturii în toamnă, nestingherită de buruieni, și intrarea în iarnă în condiții optime, premiza atingerii unui potențial ridicat de producție.

Citit 957 ori

newsletter rf

Revista