Școlile sucevene cu toaleta în curte primesc bani pentru remedierea problemei - REVISTA FERMIERULUI
Vineri, 03 Mai 2019 16:05

Școlile sucevene cu toaleta în curte primesc bani pentru remedierea problemei

Scris de

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a declarat vineri, 3 mai 2019, la Suceava, că 76 de şcoli din judeţ care au toalete în afara clădirii unităţilor de învăţământ vor beneficia de bani de la instituția guvernamentală citată, pentru a rezolva această problemă.

„Am venit cu lista celor 76 de şcoli care au grupuri sanitare în curte şi care vor primi resursele necesare să scăpăm de acest lucru, care evident că nu ne place, şi de ce riscuri presupune această situaţie. Voi lăsa lista cu şcolile şi sumele aferente domnului inspector general care le transferă apoi către primari, pentru că sumele provin de la Ministerul Educaţiei. (...) Se va face un sistem modular lângă şcoală. (...) Noi avem 65 de milioane de lei în bugetul nostru pentru a rezolva această problemă şi trimitem sumele prin inspectorat care, apoi, trimite la primăriile responsabile cu acest subiect. Noi avem obligaţia doar de a asigura resursele'”, a precizat ministrul de resort, citat de Agerpres.

Oficialul guvernamental a adăugat că aceste module vor avea toate dotările necesare unui grup sanitar la standarde de igienă, iar acolo unde nu există canalizare, primarii se vor implica pentru a se realiza fose septice.

Ministrul Educaţiei nu a putut spune suma care va fi alocată pentru judeţul Suceava, precizând doar că există în buget suma de 65 de milioane de lei pentru un număr de 1.100 de şcoli din ţară care au solicitat finanţare cu această destinaţie.

La începutul acestui an, tot ministrul Andronescu afirma că 1.460 de școli din țară au grupurile sanitare în curte.

„La începutul anului 2018, erau 2.600 de școli (n.r. - cu toaleta în curte), diferența dintre 1.460 și 2.600 a fost prinsă în programele PNDL I și II. Ca urmare, ne-au mai rămas acestea, pentru care, din fericire, (...) avem bani în buget, așa încât sper să fie ultima dată când discutăm despre acest subiect”, preciza ministrul Educatiei, la Antena 3.

Ecaterina Andronescu spunea pe atunci că soluția cea mai potrivită pentru construirea grupurilor sanitare ar fi să trimită banii la autoritățile locale, fără a exista posibilitatea ca acestea să schimbe destinația fondurilor.

Citit 223 ori

newsletter rf

Revista