Vineri, 08 Martie 2019 11:31

Incendiu la o stână din Vrancea. Furaje, miei și un saivan, duse pe „Apa Sâmbetei”

Scris de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Începutul lunii martie a.c. pare a fi în zodia focului pentru unii crescători de animale, în condițiile în care proprietarul unei stâne din satul Costișa, comuna Homocea, județul Vrancea, ar fi incendiat, joi, 7 martie 2019, resturile de vegetaţie uscată aflată pe terenul din preajma stânei, iar focarul s-ar fi extins din cauza vântului puternic, moment în care acesta a alertat autorităţile.

Pagubele sunt importante, a anunțat ISU Vrancea prin vocile autorizate.

„Pompierii militari din cadrul Secţiei de Pompieri Adjud au intervenit joi, în jurul orei 12:05, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu la o stână din satul Costişa, comuna Homocea. Au ars aproximativ trei tone de furaje, 10 miei şi un saivan de circa 300 mp”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, plutonier Cristina Pârvu.

Incendiul a fost lichidat după aproape trei ore de la intervenţia pompierilor.

Reamintim că tot joi, 7 martie 2019, a ars o fermă de porci din comuna Slobozia, județul Argeș, incendiul fiind unul de proporții.

Flăcările au cuprins o hală în care erau adăpostite utilaje agricole, focarul fiind destul de aproape de două rezervoare cu 10.000 l motorină și de mai mulți saci cu azot.

Citit 231 ori