Viorica Dăncilă l-a numit pe Alexandru-Valentin Țachianu în funcţia de secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - REVISTA FERMIERULUI
Joi, 22 Martie 2018 23:10

Viorica Dăncilă l-a numit pe Alexandru-Valentin Țachianu în funcţia de secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Scris de

Printr-o decizie a prim-ministrului Viorica Dăncilă, publicată joi, 22 martie 2018 în Monitorul Oficial, Alexandru-Valentin Țachianu a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Anterior, acesta ocupase postul de preşedinte al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), fiind numit în această funcţie în martie 2017, printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu.

În vârstă de 39 de ani, ing. Alexandru Țachianu a mai ocupat funcția de director al Grupului de Acţiune Locală și este fiul lui Marian Țachianu, primar al comunei Braniștea, județul Dâmbovița, șef al PSD Braniștea și asociat unic al unei profitabile firme care se ocupă cu producția, prelucrarea și distribuția de semințe.

Tatăl lui Alexandru-Valentin Țachianu este unic asociat la SC Agro Alexoana SRL și acționar la SC Agromec Braniștea SA. Prima firmă, numită după numele copiilor săi, a fost premiată și în 2014, și în 2015, de către Ministerul Agriculturii, pentru rezultatele deosebite obținute. În 2015, a primit premiul „Fermierul Anului”, ca urmare a rezultatelor obţinute la nivelul fermei din Braniştea, preluată de la tatăl său.

Citit 1562 ori

newsletter rf

Revista