AGRARIA se apropie de un sfert de veac în inima Transilvaniei - REVISTA FERMIERULUI
Luni, 06 Martie 2017 09:35

AGRARIA se apropie de un sfert de veac în inima Transilvaniei

Scris de

Aflată la cea de a 23-a ediție, Agraria, cea mai mare expoziție agricolă din Transilvania, va avea loc în perioada 6 - 9 aprilie 2017, în Parcul Industrial Tetarom III, localitatea Jucu, județul Cluj.

Și în acest an, Agraria promite să fie un important loc de întâlnire pentru fermieri, specialiști, manageri și autorități din domeniul agriculturii. „Agraria a fost și rămâne o importantă platformă de comunicare optimă unde participanții încheie contracte noi, își consolidează relațiile cu clienții tradiționali și discută despre tendințele și inovațiile apărute în agricultură, industria alimentară, zootehnie, medicină veterinară”, a specificat Corina Mareș, director general DLG InterMarketing, companie care organizează expoziția din inima Transilvaniei, precum și AgriPlanta, în sudul țării, la Fundulea – Călărași.

În premieră, licitație de bovine Angus

În cadrul Târgului Agraria din această primăvară va avea loc, în premieră pentru zootehnia din România, o licitație de bovine din rasa specializată pentru producția de carne Angus. „Față de edițiile precedente, anul acesta vor avea loc o serie de evenimente ce vor surprinde, atât prin prezentări de specialitate pentru carnea de vită premium, cât și prin informații privind profitabilitatea unei afaceri integrate, axată pe creșterea rasei Angus în România. Acest eveniment nu este doar o altă conferință agricolă în care se dezbat teme mai mult sau mai puțin de interes public de la care participanții nu asimilează prea multe informații, ci vom veni cu ceva deosebit și inedit în atenția tuturor, dar mai ales a celor care vor să își dezvolte o afacere cu bovine de carne Angus. În rândul fermierilor, interesul pentru o astfel de manifestare este mare, ținând cont de faptul că mulți dintre fermierii români participă de câțiva ani la asemenea licitații în alte țări europene. Organizarea acestui tip de eveniment în cadrul unei expoziții dă posibilitatea tuturor împătimiților de bovine de carne să poată pleca acasă cu un bagaj de cunoștințe utile și aplicabile în fermele lor. În același timp au posibilitatea să achiziționeze bovine Angus, care să aducă un plus de valoare fermei”, a declarat Corina Mareș.

Organizatorul licitației este Asociația Aberdeen Angus România. Pe 7 aprilie 2017 va avea loc o paradă în ring a bovinelor.  O comisie specializată, formată din experți naționali și internaționali, va evalua calitățile genetice ale fiecărui animal. În urma notării animalelor se va face un clasament, în baza căruia se va desemna cea mai frumoasă vițea și cel mai frumos taur din punct de vedere al potențialului genetic. „Competiția se anunță a fi una strânsă dacă ținem cont că vor fi expuse cele mai frumoase exemplare de bovine, aparținând celor mai performante ferme de Angus din România. Ziua va continua cu demonstrații de bune practici în fermă, practici utile pentru toți crescătorii de bovine de carne care își doresc o fermă performantă și profitabilă. Se vor exemplifica în ring activități necesare într-o fermă Angus, oferindu-se explicații suplimentare. Sâmbătă, 8 aprilie, vom începe ziua aflând cele mai importante informații despre dezvoltarea zootehniei în România. Tot sâmbătă va avea loc și momentul cheie al întregului nostru concept și anume prima și mult așteptata licitație de bovine Angus, în cadrul căreia se vor licita bovinele prezente în expoziția Agraria. La ora 11:30 vom deschide oficial licitația, iar moderatorul licitației va începe prezentarea succesivă a animalelor în ring”, a arătat Marcel Olteanu președintele Asociației Aberdeen Angus România. După licitație, în câmpul de la Jucu va avea loc un show culinar cu preparate Angus.

Asociaţia Aberdeen Angus România este prima asociaţie din ţară acreditată pentru Controlul Oficial al Performanțelor de Producţie (COP) la bovinele de carne și, totodată, singura acreditată pentru conducerea Registrului Genealogic la rasa Aberdeen Angus. Asociaţia depășește 420 de membri din toate regiunile ţării, care deţin peste 17.000 de bovine Angus, reprezentând mai bine de 85% din efectivul total de bovine Angus din România.

Citit 1028 ori

newsletter rf

Revista