Joi, 29 Martie 2018 18:44

Primăvara târzie își pune amprenta pe producția de orz a Ucrainei. Recolta de porumb ar putea însă să crească

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Recent, UkrAgroConsult și-a revizuit în scădere previziunile cu privire la recolta și exportul de orz ale Ucrainei, aferente sezonului 2018-2019, ca urmare diminuării suprafețelor însămânțate, pe fondul unei primăveri întârziate.

În același timp, compania de consultanță previzionează o creștere a nivelului recoltei și exportului de porumb a țării vecine.

Cel mai probabil, anul acesta, Ucraina ar urma să recolteze 25,7 milioane tone de porumb și 8,2 milioane de tone de orz, în timp ce exporturile ar putea totaliza 20 de milioane de tone de porumb, respectiv 4,6 milioane tone orz, conform aprecierilor aceleiași companii de analiză agribusiness, citată de Reuters.

„Calendarul însămânțărilor culturilor timpurii de primăvară din Ucraina vor suferi schimbări sau chiar diminuări de interval. În cazul majorărilor bruște de temperatură, fermierii s-ar putea afla în situația lipsei timpului necesar însămânțărilor cerealelor timpurii”, precizează compania de consultanță într-un raport.

Documentul precizează că aproape întreaga țară este încă acoperită cu un strat de 25 de centimetri de zăpadă, iar semănatul se află deja cu două săptămâni în întârziere, față de aceeași perioadă a anului trecut.

„În același timp, de situația actuală ar putea beneficia o cultură tardivă, cum este și cazul porumbului, mulțumită atât diminuării nivelului însămânțărilor la orz, cât și schimbării calendarului către momentul optim de semănat”, a precizat UkrAgroConsult.

Ucraina a recoltat 8,3 milioane de tone de orz și 24,7 milioane de tone de porumb în 2017.

Citit 702 ori