Vineri, 19 Aprilie 2019 15:26

Animals International: În Italia, creșterea iepurilor în cuști înseamnă tortură pentru animale

Scris de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Potrivit unui comunicat de presă remis la redacție de Animals International, în mai multe ferme din Italia, „bunăstarea” din sistemele de creștere comercială în cuști a iepurilor înseamnă tortură pentru aceștia.

Din acest motiv, se mai precizează în documentul de presă, 145 de ONG-uri din toate țările UE cer interzicerea creșterii iepurilor în cuști.

„Imaginile realizate de Compassion in World Farming (CIWF) în mai multe ferme din Italia ilustrează că, indiferent de tipul cuștilor, bunăstarea animală în acest tip de creștere înseamnă tortură pentru animale”, se menționează în documentul citat. „Iepurii stau permanent pe o podea din grilaj care le cauzează răni pe lăbuțe. Animalele trăiesc atât de înghesuite, încât suprafața alocată unui singur iepure este echivalentă cu cea a unei coli A4 de hârtie. Mărimea cuștilor nu le permite să se ridice, să sară, să alerge sau să își exprime oricare dintre comportamentele naturale. Aceste lipsuri au un impact în detrimentul bunăstării animale”.

Cele mai multe animale de fermă crescute în cuști sunt iepurii. Se nasc și rămân în cușcă până la vârsta la care sunt sacrificați, adică aproximativ 77 de zile, a precizat Gabriel Păun, directorul UE al Animals International.

„Ei nu vor vedea niciodată soarele, nu vor avea acces la aer liber, nu se vor putea deplasa, iar ochii devin ulcerați din cauza amoniacului din aer rezultat de la excremente”, a adăugat directorul UE al Animals Internațional. „Am inspectat amănunțit parametrii de bunăstare animală din toate tipurile de ferme comerciale de iepuri. Pot concluziona cu certitudine că dintre toate speciile de animale de fermă, iepurele este cea mai sensibilă și mortalitatea este inacceptabil de ridicată, deși se folosesc antibiotice la greu pentru a controla bolile respiratorii și diareea. Practic, această specie nu se pretează a fi crescută în ferme”.

700.000 de europeni au semnat deja Inițiativa Cetățenească Europeană „Sfârșitul Erei Cuștilor”, petiție care are nevoie de un milion de semnături unice până în septembrie 2019 pentru a determina Comisia Europeană să ia măsuri și să înceapă procesul pentru o nouă legislație care să pună capăt utilizării cuștilor pentru toate animalele, inclusiv pentru iepuri.

În România, Animals International și-a unit forțele cu FREE România (Freedom and Respect for Every Earthling) pentru a contribui la atingerea țintei de un milion de semnături.

În anul 2017, Parlamentul European a adoptat un raport prin care se recunoaște că sistemele de creștere în cuști nu sunt adecvate pentru iepuri și arată considerație pentru îngrijorarea cetățenilor europeni față de condițiile în care aceste animale sunt crescute.

Peste 300 de milioane de animale sunt crescute în cuști și sacrificate anual în UE, dintre care 120 de milioane de iepuri, România sacrificând anual aproximativ 600.000 de iepuri.

Aici puteți descărca filmările, fotografiile și informațiile suplimentare din cadrul investigației despre creșterea în cuști a iepurilor de fermă: https://animalsaustralia-media.org/uploads/custi-iepuri

www.endthecageage.eu

Citit 226 ori