ONU se implică. Cui vând grâu românii? - REVISTA FERMIERULUI
Miercuri, 06 Iunie 2018 15:12

ONU se implică. Cui vând grâu românii?

Scris de

Potrivit publicației indiatoday.in, o agenţie umanitară din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a achiziționat recent o cantitate totală de 105.000 de tone de grâu de panificaţie care va fi livrată Yemenului.

Grâul ar urma să provină din regiunea Mării Negre, cel mai probabil din România, şi va fi livrat Yemenului în mai multe transporturi ce vor fi efectuate în perioada iunie-august.

ONU asigură ajutor alimentar pentru Yemen, o ţară afectată de război. Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și musulmanii sunniți aliați duc de trei ani un război împotriva miliţiilor houthi în Yemen, o grupare şiită care în 2014 a provocat exilul Guvernului yemenit sprijinit de Arabia Saudită. Rebelii houthi controlează capitala yemenită Sanaa şi teritorii vaste în nordul şi în vestul ţării.

Luna trecută, coaliția susținută de SUA a dejucat mai multe atacuri cu bărci de mare viteză încărcate cu explozivi de către luptătorii houthi împotriva navelor comerciale, inclusiv împotriva unui petrolier în Marea Roșie. Nu mai devreme de luna aprilie a.c., un vas petrolier saudit a fost lovit în imediata apropiere de Hodeidah, pricinuindu-i stricăciuni.

Războiul din Yemen a ucis mai mult de 10.000 de persoane, a trimis în exil trei milioane de locuitori și a împins țara, deja lovită de sărăcie, până la pragul de foamete.

Citit 387 ori

newsletter rf

Publicitate

RO Fruits Vegetable

AT E Banner 250x250px rum

spumante romanesti 2019

AgroW WebBanner 300x250px

Revista