Vineri, 29 Septembrie 2017 09:33

Surse – 20.000 de tone de grâu românesc din cargoul de 63.000 de tone blocat de Egipt, descărcate

Scris de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Aproape o treime din grâul blocat de inspectorii de carantină agricolă din Egipt pentru conținutul de semințe de mac au fost descărcate înainte de sortare, potrivit unei declarații făcute pentru Reuters de către o sursă care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Ali Moselhy, ministrul Aprovizionării, a declarat în această săptămână că procesul de cernere ar fi fost definitivat pentru întreaga cantitate de materie-primă, demers urmărit îndeaproape de traderii de cereale care se tem de iminența unui boicot al licitațiilor inițiate de GASC dacă acest transport este respins.

Sursa a precizat că cele aproximativ 20.000 de tone de grâu de la Cerealcom, descărcate în portul Safaga de la Marea Roșie, ar urma să fie transferate în alte porturi egiptene pentru sortare (cernere) deoarece Safaga nu deține echipament specializat pentru acest demers, sugerându-se că acest proces ar mai putea dura câteva săptămâni.

Luni, 18 septembrie 2017, ora 17:32, Mihai Anghel, șeful Cerealcom, entitatea care a efectuat transportul către statul nord-african, declara pentru Revista Fermierului în contextul blocării cargoului: „Se rezolvă treaba. Au constatat că au făcut o eroare, o prostie”.

Citit 324 ori

Articole recente - Ionel Vaduva