Imprimă această pagină
Marți, 10 Septembrie 2019 21:35

Tractorul românesc, din nou în producția de serie

Scris de

După zece ani de pauză în producția românească de tractoare, IRUM Reghin a demarat producţia de serie a primului astfel de utilaj 100% românesc, conceput şi construit de inginerii societăţii, lansat în toamna anului trecut la IndAgra.

Conform precizărilor făcute de directorul general al companiei, Mircea Oltean, pentru noul tractor agricol există un interes sporit. Utilajul este deja promovat și în Ungaria, țară în care vor fi livrate primele bucăți în luna septembrie a acestui an.

Fabrica din Reghin a fost fondată în anul 1953, pentru a repara utilaje şi mecanisme agricole şi forestiere. În anul 1993, familia Oltean a fondat grupul Maviprod, care a cumpărat, în 1996, pachetul majoritar de acţiuni de la IRUM Reghin. Aceasta din urmă a intrat, în anul 2007, într-un parteneriat cu Uzinele Tractorul din Braşov pentru a produce împreună un tractor agricol românesc, însă falimentul uzinei braşovene a pus capăt acestui proiect.

Cu toate acestea, trei ani mai târziu, IRUM Reghin a început producţia de tractoare agricole în parteneriat cu Uzinele Belarus.

În prezent, firma are aproape 500 de angajaţi, iar cifra de afaceri pe anul 2017, la nivelul grupului Maviprod, din care face parte şi IRUM, este de 40 de milioane de euro.

Citit 1403 ori
Redacția

Articole recente - Redacția

Articole înrudite