Marţi, 24 Aprilie 2012 00:00

Combina Fendt 5220 E răspunde dorinţelor fermierilor

Da o nota articolului
(5 voturi)

Deşi pe piaţă există o multitudine de combine de recoltat, multe dintre ele fiind un concurent serios pentru cele aflate în oferta companiei Mewi, este aproape firesc ca un fermier să-şi îndrepte atenţia spre cele produse de Fendt. Aceasta pentru că, pe lângă binecunoscutele tractoare, producătorul german oferă o gamă largă de combine pentru recoltat, ce răspund celor mai exigente şi diferite cerinţe ale agricultorilor. Nenumăratele teste şi încercări efectuate înainte de lansarea oricăruia dintre produsele Fendt şi-au lăsat pe deplin amprenta asupra acestor fiabile combine. Seria E, ce include patru modele, este special proiectată pentru nevoile fermierilor din exploataţiile agricole medii. Datorită fiabilităţii şi robusteţii, combinele Fendt din seria E asigură maximum de eficienţă a costurilor, fiind o investiţie ce se amortizează rapid.
Noua combină Fendt 5220 E, cu tehnologie SCR
Combina 5220 E, dotată cu un motor puternic şi eficient AGCO SISU Power, dezvoltă o putere de 209 CP, iar din considerente de protecţie a mediului şi de realizare de economii de carburant, combina Fendt beneficiază de noua tehnologie SCR (Reducere Catalitică Selectivă). Această tehnologie utilizează, pentru reducerea noxelor, o soluţie de uree în apă, cunoscută sub denumirea de AdBlue, care este injectată în sistemul de evacuare a gazelor arse. Sistemul SCR oferă avantaje semnificative prin creşterea cuplului motor faţă de motoarele Tier 3, iar consumul de combustibil este redus cu 10 - 16%.
De asemenea, combina beneficiază de o cabină spaţioasă cu vizibilitate mare, comenzile fiind grupate în partea dreaptă a operatorului pentru a putea fi manevrate ergonomic şi intuitiv, iar monitorul de comandă, Agritronic Plus, afişează informaţii despre toţi parametrii de funcţionare a maşinii.
Pentru ca randamentul să fie cât mai bun, combina are un buncăr de circa 6500 litri și un debit de descărcare de 85 litri/secundă, asigurând descărcarea acestuia în aproximativ 80 de secunde. Pentru o batere cât mai bună, combina Fendt 5220 E are un sistem de treierare și separare cu două tobe, bătătorul având diametrul de 600 m și o lăţime de 1340 mm, cu un număr de 8 șine de batere; contrabătătorul, cu o suprafaţă de 0,83 m2 și un unghi de înfăşurare de 106 grade, asigurând o frecare mai agresivă între masa de material şi grătar, pentru extragerea boabelor. Sistemul de curăţare aerisit High Capacity Sieves (HC Sieves), cu o suprafaţă totală de 6,72 mp, garantează o curăţare foarte bună chiar şi în culturile dificile.
Maxim de productivitate cu Fendt seria E
Inginerul agronom George Constantin este administratorul unei societăţi din localitatea Dăeni, judeţul Tulcea. Unitatea condusă de George Constantin subcontractează maşini şi utilaje agricole fermierilor din zonă. După ce a achiziţionat, în 2010, un tractor nou Fendt 310, şi-a adăugat flotei sale, în 2011, o combină Fendt 5220 E. „Sunt foarte mulţumit de alegerea făcută, deoarece am dorit o combină cu adevărat fiabilă, care să aibă o curăţare bună şi să fie foarte uşor de reglat, având în vedere că ajunge la clienţi cu diferite tipuri de culturi. Sistemul de batere este unul foarte bun chiar şi pe vreme noroasă, cu umiditate ridicată, în timp ce sistemul de curăţare al combinei Fendt 5220 E a făcut ca procentul de corpuri străine să fie unul foarte mic, fără ca vreunul dintre clienţi să înregistreze pierderi”, arată George Constantin.
Pe lângă service-ul performant oferit de Mewi, iată ce alte avantaje vin odată cu achiziţionarea unei combine Fendt din seria E:
Sistem inovator de treierare, cu suprafaţă mare de separare;
Curgere uniformă a materialului recoltat;
Modul ABC pentru îmbunătăţirea separării şi uniformizarea curgerii spre caii de batere;
Cai de batere puternici, însă totodată „gentili” în scuturare;
Site uşor de reglat, pentru un randament maxim al curăţării;
Cabină confortabilă cu elemente de comandă moderne;
Durată lungă de viaţă a unei lucrări de reparaţie. Piesele de schimb importante sunt galvanizate;
Heder FreeFlow, pentru un maxim de productivitate.

Citit de 2234 ori

Lasa un comentariu

Publicitate